De Pride-vlag werd dit weekend vernield.
Volledig scherm
PREMIUM
De Pride-vlag werd dit weekend vernield. © Aangeleverde foto

Kwajongensstreek of gericht geweld? Regenboogvlag in Amersfoort moest het dit weekend ontgelden

Een vernieling gericht tegen homo-acceptatie of was het baldadigheid? Die vraag heeft Arie van den Berg, nadat dit weekend zijn Pride-vlag met grof geweld is gestolen.

 1. ‘Vuile trans, hij heeft tieten!’ riepen ze naar Andrea, die transgender is: ‘Ik zal ze laten zien wie de sterkste is’
  PREMIUM

  ‘Vuile trans, hij heeft tieten!’ riepen ze naar Andrea, die transgen­der is: ‘Ik zal ze laten zien wie de sterkste is’

  ‘Hij heeft tieten!’ Even blijft transgender Andrea (40) als versteend staan, maar dan besluit ze snel door te lopen, nagehoond door een groep jongeren in het Nijkerkse Van Reenenpark. Maar de Nijkerkse is strijdbaar: ‘Het liefst ga ik in een super kort rokje en op stiletto’s met andere transgenders naar het Molenplein om te laten zien wie de sterkste is’.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort