Volledig scherm
PREMIUM
Dimitri Grossouw (links) en Gerbrant Brugman: ,,Meer Soesterkwartier in je bier ga je niet krijgen.’’ © Cees Wouda

KwartierBier: uit liefde voor het Soesterkwartier gebrouwen

#033Hoe doop je speciaalbier dat in het Soesterkwartier is gebrouwen en barst van de lokale ingrediënten? KwartierBier natuurlijk!

De geestelijke vaders van KwartierBier zijn Dimitri Grossouw en Gerbrant Brugman, maar zij betrekken de wijk nadrukkelijk bij het brouwproces. Versgeplukte vlierbloesem uit de wijk, oud brood van de lokale bakker, honing van de plaatselijke imker, pompoenen en pepers uit de eigen moestuin: het Soesterkwartier blijkt rijk aan ingrediënten waar de brouwers van KwartierBier wel raad mee weten.

Ze experimenteren erop los en dagen wijkbewoners uit vooral met suggesties te komen. ,,Meer Soesterkwartier in je bier ga je niet krijgen’’, zegt Dimitri. ,,Toen Gerbrant en ik begonnen met brouwen, ruim twee jaar geleden, filosofeerden we al roerend in de pannen over een beweging naar de wijk. Zelf ervaren we sinds we hier wonen echt het wijkgevoel. Hoe leuk is het om dat te versterken door samen KwartierBier te maken?’’

,,Het enthousiasme dat we ervaren uit de wijk, is superleuk’’, vult Gerbrant aan. ,,We hebben al veel leuke suggesties ontvangen. En meer tips zijn van harte welkom. Het geeft ons de kans om mooie, nieuwe bieren te ontwikkelen met een echte wijkidentiteit. Het leuke is: we hebben al veel mensen uit de wijk leren kennen. Sommigen zijn zelfs vaste klant geworden; die komen graag terug voor een doosje speciaalbier uit de wijk.’’

In samenwerking met indebuurt Amersfoort