Latei en Bouwfonds vertimmeren SNS-bankgebouw

Het grote bankgebouw van SNS op de hoek van de Utrechtseweg en de Stadsring is verkocht.

Volledig scherm
De SNS bank aan de Stadsring © Google Streetview

Het voormalige bankgebouw is gekocht door BPD (Bouwfonds Property Development) uit Hoevelaken. Samen met Latei uit Amersfoort wordt het pand later verbouwd, hoogstwaarschijnlijk tot appartementen.

Manager Frank Wirtz van Latei bevestigt dat zijn bedrijf samen met BPD aan de slag gaat met het voormalige bankgebouw.

,,We denken op dit moment inderdaad aan woningbouw, maar er staat nog niets vast want we staan nog helemaal aan het begin van deze ontwikkeling.’’

Volgens Wirtz vindt er op dit moment een haalbaarheidsonderzoek en een volumestudie plaats. Hij kan daarom op dit moment nog niets zeggen over de hoogte, eventuele uitbreiding en de uitstraling van het oude bankgebouw.

Het SNS-pand staat pal tegenover The Spot, de plek waar voorheen Hotel De Witte stond. De Amersfoortse projectontwikkelaar Kees van Loon wil hier The Spot bouwen, een hoog en modern appartementengebouw met een hoogte van 45 meter.

Het ligt voor de hand dat de SNS-bank straks ook een grotere hoogte krijgt, om een soort eenheid te vormen met The Spot. Latei doet daarover nog geen uitspraken.

Amersfoort wil in de toekomst grotere bouwhoogtes mogelijk maken, maar de oude binnenstad mag daardoor niet aangetast worden.

Op dit moment worden er meerdere kantoren in de stad omgebouwd tot appartementengebouwen. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort