Volledig scherm
In Tilburg mochten de Oranjes even zitten, in Amersfoort gaan ze meedoen in de regioquiz. © ANP/Robin Utrecht

Leden Oranje in team regioquiz Koningsdag

Leden van de koninklijke familie gaan op Koningsdag in Amersfoort meedoen aan de regioquiz.

Volledig scherm
© AD

Koning Willem-Alexander en zijn gevolg worden op 27 april gekoppeld aan de negen verschillende gemeenten, die in teams gaan strijden in een quiz om stad en regio beter te leren kennen.

De parkeerplaats Achter Davidshof wordt daarvoor ingericht als een soort arena. De regioteams vertrekken ’s ochtends op de fiets vanuit hun eigen gemeente richting Amersfoort om daar vervolgens voorgesteld te worden aan hun koninklijke secondant.

Alle teams zullen via sociale media te volgen zijn onder de hashtag TeamWij plus plaatsnaam. Zo wordt het team uit Soest #TeamWijSoest en het team uit Eemnes #TeamWijEemnes.

Leusden heeft al inwoners opgeroepen om zich te melden als lid voor het regioteam. Belangrijkste vereiste is een grote encyclopedische kennis over de eigen gemeente én de regio. Alle regioteams gaan uit zeven deelnemers bestaan plus een teamcaptain. Dinsdag 2 april houdt Leusden een kennismakingsbijeenkomst voor de geselecteerde deelnemers.

In Barneveld is de teamcaptain gisteren bekend gemaakt. De Voorthuizense ondernemer Roland Hartkamp van Hubo XL gaat de selectie Barnevelders aanvoeren. ,,Het is een grote eer dat ik hiervoor ben gevraagd en onze gemeente mag gaan vertegenwoordigen. Het team Barneveld is inmiddels compleet. Ik vermoed dat we binnenkort nog wel samen extra gaan oefenen op onze kennis van de regio’’, aldus Hartkamp.

Kunstkippetjes

Voordat #TeamWijBarneveld op 27 april op de pedalen naar Amersfoort vertrekt zal voor het stadhuis een bijzondere foto worden gemaakt. De teamleden worden vastgelegd tussen 1250 kunstkippetjes die versierd worden door leerlingen van de Barneveldse basisscholen. De kippetjes worden opgesteld in de vorm van de letters W en A.

Burgemeester Asje van Dijk hoopt dat zoveel mogelijk basisscholen aan het plan mee gaan doen. ,,Een mooie, kleurige en kunstzinnige presentatie om de gemeente Barneveld aan onze koning te presenteren’’, aldus de burgemeester.

Een aantal kippetjes zal door het team meegenomen worden naar Amersfoort.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort