Het Farel College in Amersfoort.
Volledig scherm
Het Farel College in Amersfoort. © Google Street View

Leerlingen leggen computernetwerk Farel College twee dagen plat

Leerlingen van het Farel College hebben met een zogenoemde Ddos-aanval het computernetwerk van de school twee dagen lang stilgelegd. Woensdag werd het systeem gesaboteerd. Sinds vanochtend is het netwerk weer in de lucht.

Volgens plaatsvervangend rector De Ruiter is het netwerk doelgericht lamgelegd. Doordat leerlingen niet langer konden inloggen in het systeem, bleven lesroosters onduidelijk en was er geen toegang via de gebruikelijke weg tot het opgegeven huiswerk.

17.000 euro

‘Wat deze leerlingen zich niet realiseren is dat een schoolorganisatie ernstig wordt benadeeld. Het verstoort de voortgang van de lessen voor iedereen, brengt vele manuren werk (en kosten ) met zich mee en dat dit, ingeval van aangifte, een boete van 17.000 euro kan betekenen’, aldus de plaatsvervangend rector in een brief aan de ouders.

De school benadrukt dat de actie zeer verwerpelijk is en dat bij herhaling strenge sancties zullen volgen. Het Farel College weet welke leerlingen bij de Ddos-aanval betrokken zijn geweest. Tegen hen is actie ondernomen. Of de jongeren zijn geschorst of er met een waarschuwing van af zijn gekomen, laat de school in het midden.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort