Volledig scherm
© Keistadnieuws

Lekkage in wooncomplex Vathorst: ‘Het water stroomt naar beneden’

UPDATEBewoners van appartementencomplex De Bascule aan de Genemuidengracht in Vathorst hebben gisteravond hun woning moeten verlaten wegens een complexe lekkage. Stedin heeft nog geen idee wat de bron is van de wateroverlast.

Aan het begin van de avond krijgen bewoners van de zesde tot de veertiende verdieping van De Bascule te horen dat ze de nacht op kosten van woningbouwvereniging De Alliantie door mogen brengen in een hotel. In verband met de lekkage is de stroom uitgeschakeld om gevaarlijke situaties te voorkomen. En dat is nodig ook.

Het appartementencomplex lijkt zo lek als een mandje. Bewoonster Daniëlle van Beekhoven kijkt met een schuin oog naar twee medewerkers van Stedin, als ze nog even met de lift naar haar appartement wil. Eigenlijk durft ze niet. Op de achtste etage waar ze woont, staat op de drempel van de lift een teiltje om druppels op te vangen.

Ze wenkt om haar meterkast te laten zien. Met haar telefoon licht ze bij. ,,Kijk maar het water stroomt hier gewoon langs de leidingen naar beneden. Niet normaal. Bij mij is dit al sinds zaterdag. Toen trok ik al aan de bel en mocht van De Alliantie bij Van der Valk slapen. Ondertussen is het lek nog niet gevonden. Sterker nog, het breidt zich uit. Steeds meer bewoners hebben lekkage.’’

Het water sijpelt her en der zichtbaar langs de muren en trappen van het trappenhuis. Een bewoonster van de twaalfde verdieping zegt in haar woning nog geen lekkage te hebben. Toch slaapt ze elders. Bij haar zoon. ,,Gewoon om even de spanning van me af te laten glijden.’’

De Alliantie zoekt met man en macht naar de oorzaak van de lekkage. Onduidelijk is of de aanhoudende regenval de oorzaak is. Bewoners vermoeden dat er iets mis is met het dak. ,,Ik ben er zo klaar mee. Ik moet drie keer per dag terug om mijn katten, hond en vogels te voeren’’, aldus Van Beekhoven. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort