Volledig scherm
PREMIUM
Nermin Hanna loopt nog elke avond in de bediening. © Saskia Berdenis van Berlekom

Lekker grillen in nieuw restaurant op Eemplein

#033Vers vlees van de barbecue, een uitgebreide wijnkaart en alle ruimte voor groepen: Nermin Hanna opende onlangs een grillrestaurant op het Eemplein.

Quote

In A La Minute serveren we pasta's en pizza's. Ons nieuwe restaurant is iets luxer.

Nermin Hanna, ondernemer

Restaurant Oliva Bar-Bites & Grill is nog maar twee weken open, maar het loopt nu al storm, vertelt eigenaresse Nermin Hanna (42). Zij en haar man Marco Beshay (50) zijn ook eigenaar van het twee jaar geleden geopende Italiaans restaurant A La Minute, eveneens gevestigd op het Eemplein, dus ze zijn geen onbekenden in Amersfoort.

Omdat A La Minute een klein restaurant is met slechts 28 zitplaatsen, wilden Hanna en Beshay graag een tweede restaurant opzetten. Na wat speurwerk viel hun oog op Eemplein 16c, dat toen leeg kwam te staan. Op deze plek gaan ze hun nieuwe ambities waarmaken.

Restaurant Oliva Bar-Bites & Grill telt 50 zitplaatsen en is ruim opgezet. ,,We willen hier een andere sfeer neerzetten dan in A La Minute'', zegt Hanna. ,,In A La Minute serveren we pasta's en pizza's. Ons nieuwe restaurant is iets luxer. Het is meer gericht op groepen en families die gezellig willen dineren of borrelen.'' Het restaurant is daarom ingericht met een lange, hoge tafel, een aantal halfronde banken en een 'chillhoek'.  

In samenwerking met indebuurt Amersfoort