Tekstkarren waarschuwen weggebruikers dat de trajectcontrole op de N414 nu toch echt is aangezet.
Volledig scherm
Tekstkarren waarschuwen weggebruikers dat de trajectcontrole op de N414 nu toch echt is aangezet. © Keistadnieuws

Let op! Trajectcontrole op Bisschopsweg bij Bunschoten bijna in werking

Notoire hardrijders kunnen hun vanaf volgende week maandag hun voet maar beter van het gaspedaal halen op de Bisschopsweg (N414) tussen Bunschoten en Baarn. Tekstkarren waarschuwen weggebruikers dat de trajectcontrole is aangezet. 

Bunschoten heeft daarmee een primeur. De N414 is de eerste provinciale weg waar de trajectcontrole wordt aangezet. Op de weg mag maximaal 80 kilometer per uur worden gereden. Komend jaar worden op nog negentien andere provinciale wegen trajectcontrolesystemen aangezet.

Naar aanleiding van een aantal ernstige ongelukken is besloten om op de Bisschopsweg trajectcontrole in te voeren. Het systeem moet de weg veiliger maken. Vorig jaar werd de noodzaak voor een scherpe controle nog eens aangetoond toen op deze weg een bestuurder werd betrapt op rijden met een snelheid van 190 kilometer per uur

Borden

De trajectcontrole werd afgelopen november al geïnstalleerd. Daarvoor stond enkele maanden een testpaal langs de weg. Verkeersborden die de trajectcontrole aanduiden staan er nog veel langer. Eind 2018 installeerde een overijverige en optimistische aannemer de borden al. 

Een trajectcontrole meet de snelheid van de weggebruiker over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten, maar de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten telt. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort