Volledig scherm
© Gemeente Leusden

Leusden pakt overlast van bussen op Jan Wagenaarlaan aan

De gemeente Leusden gaat de geluids- en trillingshinder van bussen op de Jan Wagenaarlaan aanpakken. 

Snelrijdende bussen veroorzaken trillingen en verzakkingen, met name op het steile verkeersplateau en de overgang van asfalt naar klinkers bij het binnenrijden van de wijk.

Om de snelheid op de weg te verlagen wordt een permanente middengeleider aangelegd. Een proef met rood-witte geleide blokken tussen de bussluis en de Jan Wagenaarlaan geplaatst in juli zorgde ervoor dat de bussen langzamer reden en de hinder door trillingen afnam.

Het eerste verkeersplateau, met midden op de scheiding van klinkers naar asfalt, wordt vervangen voor een plateau van asfalt. De hellingen worden minder steil gemaakt. Klinkers worden vervangen door stil asfalt op het stuk vanaf de Tabaksteeg tot en met de Karel van Ginkelstraat. De hellingen van het plateau van de kruising met de Gradus van den Hengelstraat worden minder steil gemaakt.

Van 28 oktober tot en met 1 november gaat de weg op de schop. De woningen zijn in die week niet of slecht bereikbaar per auto. Bewoners worden geadviseerd te parkeren op het Maximaplein. Voor fietsers en brommers is het fietspad wel bereikbaar.

De buslijnen 80 en 82 worden omgeleid via de Arnhemseweg en Groene Zoom. Bushaltes op dit traject zijn gedurende het werk opgeheven. Reizigers kunnen opstappen op de haltes Arnhemseweg.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort