Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Lichaam 19-jarige Amersfoorter na urenlange zoektocht gevonden in Gooimeer

De vermiste zwemmer naar wie sinds gisteren werd gezocht op het Gooimeer, is gisteravond gevonden door specialisten van de politie. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Amersfoort, zo bevestigt de politie.

De jongen was met vrienden toen hij rond 17.30 uur van de Stichtse Brug over het Eemmeer sprong. De Amersfoorter kwam niet meer boven en zijn vrienden waarschuwden daarop de politie.

Die zochten met een helikopter, duikers en een sonarboot naar de jongen. Rond 19.00 uur werd de reddingsactie gestaakt, de kans dat het slachtoffer nog levend gevonden zou worden was nihil. Het politieonderzoek ging verder en een speciaal team vanuit Urk ging met opsporingsapparatuur op zoek naar de jongen. Gisteravond laat rond 00.00 uur werd hij in het water aangetroffen. 

Dregteam SOAD on Twitter

Gisteravond op het #Gooimeer thv Stichtse brug ism @KNRMHuizen Blaricum en @PolitieLTOZ het lichaam gevonden en geborgen van de 19 jarige jongen die eerder die middag van de brug gesprongen was.

Volgens woordvoerder Sari Schoo van Waterschap Vallei en Veluwe is het verboden om op de plek te zwemmen waar de jongen te water ging. ,,Het is levensgevaarlijk omdat er ook vaarverkeer langs kan komen. Op de zwemwaterapp kunnen mensen kijken waar je wel veilig kan zwemmen.” 

Van een viaduct of brug springen is ook verboden. Het levert een springer die gesnapt wordt een bekeuring van 140 euro op. 

Eerder deze zomer verdronk in Maastricht een man nadat hij van de Wilhelminabrug in de Maas was gesprongen. Hij werd uit het water gehaald en gereanimeerd, maar overleed later alsnog in het ziekenhuis. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort