Bakker Vicky Littlejohn steekt zaterdag kaarsen aan in haar bakkerij in Vathorst. Veel bakkerijen in Nederland volgen haar voorbeeld, om aandacht te vragen voor de torenhoge energieprijzen die bakkers nu betalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Vicky Littlejohn steekt zaterdag kaarsen aan in haar bakkerij in Vathorst. Veel bakkerijen in Nederland volgen haar voorbeeld, om aandacht te vragen voor de torenhoge energieprijzen die bakkers nu betalen. © Cees Wouda

Licht uit, kaarsen aan bij bakkerijen: ‘Als wij hogere prijzen moeten vragen, blijven nóg meer klanten weg’

Het licht gaat zaterdag uit bij veel bakkers in het land. Letterlijk. Ze steken kaarsen aan om hun klanten erop te wijzen dat de bakkers in nood zijn door de snel gestegen energieprijzen. ,,Als dit zo doorgaat, verdwijnt minimaal de helft van de bakkers’’, zegt bakker Vicky Littlejohn uit Amersfoort.

 1. Lonneke helpt ouders die krap bij kas zitten in sinterklaasperiode: ‘Doe het voor de blije koppies’
  PREMIUM

  Lonneke helpt ouders die krap bij kas zitten in sinter­klaas­pe­ri­o­de: ‘Doe het voor de blije koppies’

  Sinterklaas komt vroeg dit jaar. En dan ook nog in vrouwelijke vorm. Iets goeds doen voor een ander? Het lijkt in Lonneke van de Pol haar genen te zitten. En dus zet ze haar energie in om zo veel mogelijk kinderen een onvergetelijke pakjesavond te bezorgen in deze crisistijd. ‘Geen enkel kind mag denken dat het geen cadeautje krijgt omdat ie niet lief is geweest.’
 2. Als ze de Rolex om haar pols zien, volgen overvallers Desiree naar haar woning en slaan ze toe
  PREMIUM
  jeugdcriminaliteit

  Als ze de Rolex om haar pols zien, volgen overval­lers Desiree naar haar woning en slaan ze toe

  Daar zitten ze dan. In hun eigen woning, die inmiddels op een Fort Knox lijkt. Camera’s, beveiligingssystemen, dubbele sloten... En toch regeert bij Jacco en Desiree de angst. Dit is allemaal de schuld van twee piepjonge inbrekers, die erfstukken en dure horloges meenamen. ,,Zelfs als het lekker weer is en ik eigenlijk in de tuin wil zitten, ga ik naar binnen als het donker wordt.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort