Volledig scherm
© EPA

Lichte stijging: 110 ziekenhuisopnamen vanwege corona in regio Amersfoort

Het aantal ziekenhuisopnamen vanwege besmetting met het coronavirus blijft oplopen in de regio Amersfoort. In het afgelopen etmaal werden volgens gezondheidsdienst RIVM opnieuw zes streekgenoten opgenomen met verschijnselen. Het totaal komt daarmee op 110.

De nieuwe patiënten komen uit Soest (2), Amersfoort, Woudenberg, Barneveld en Nijkerk (elk 1). De andere plaatsen in het gebied bleven nieuwe opnames gespaard.

Zwaar getroffen

Van alle regiogemeenten heeft Amersfoort met 37 bewoners in absolute zin de meeste coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Relatief (23,5 op 100.000 inwoners) valt het aantal ernstig zieke patiënten mee in de stad, zo leert het overzicht van het RIVM. De situatie in het kleine Woudenberg baart wat dat betreft de meeste zorgen. Er liggen 7 Woudenbergers met coronaklachten in het ziekenhuis, wat neerkomt op een besmettingsgraad van 52 ,4 op 100.000.

Nijkerk zit met 41,7 op 100.000 ook aan de hoge kant. Uit de Gelderse gemeente zijn momenteel 18 bewoners opgenomen vanwege coronaklachten. Soest heeft 16 bewoners in het ziekenhuis liggen vanwege het virus en heeft daarmee een besmettingsgraad van 34,3 op 100.000. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort