Rob Lampe staat meestal achter de camera als camjo in Amersfoort, maar maandag stond hij vol in de schijnwerper van burgemeester Lucas Bolsius, die hem de versierselen uitreikte bij de onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Lampe staat meestal achter de camera als camjo in Amersfoort, maar maandag stond hij vol in de schijnwerper van burgemeester Lucas Bolsius, die hem de versierselen uitreikte bij de onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Wil Groenhuijsen

Lintjesregen in de regio Amersfoort: wie krijgen er dit jaar een onderscheiding?

De jaarlijkse lintjesregen vindt traditiegetrouw plaats op laatste werkdag voor de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Daarom worden vandaag 2832 Nederlanders onderscheiden omdat ze veel hebben bijgedragen aan de maatschappij, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk, een bijzondere daad of militaire prestaties. Dit zijn de gedecoreerden in de regio Amersfoort. 

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?