Volledig scherm
PREMIUM
Rhedi Dekker: ,,Ik hoop dit nog lang te kunnen blijven doen.’’ © Cees Wouda

Loop jij graag in tweedehands kleding? Rhedi verkoopt het

#033De winkel van Rhedi Dekker (61) aan de Leusderweg is jarig. Acht jaar geleden maakte ze haar droom waar met Pearls & Roses, een zaak in tweedehandskleding. Het is net schatzoeken, met pareltjes van kledingstukken die door haar selectie heen zijn gekomen. 

Volledig scherm
© Cees Wouda

Eigen kweek

Wie? Rhedi Dekker
Wat? Pearls & Roses, boetiek in tweedehandskleding voor dames
Waar? Leusderweg 256 in Amersfoort

Soms moet Rhedi zich bedwingen niet te veel binnenkomende kleding zelf te kopen, als er weer zoveel leuke items tussen zitten. Ze is nou eenmaal een liefhebber van mooie stoffen en stijlvolle kleding. Al haar hele leven. Sterker nog: lange tijd maakte Rhedi zelf kleding in een naaiatelier dat ze met haar moeder deelde. ,,We maakten bijvoorbeeld Sinterklaas- en Pietenpakken. Die verhuurden we dan. Ik maakte ook kleding voor mezelf. En voor mijn man en onze zoon. Colbertjes, overhemden, jassen, noem maar op.’’

Een eigen winkel vol zelfgemaakte kleding vond de Hooglandse echter te veel van het goede. Gaat heel veel tijd in zitten, zeker om het vervolgens op maat te moeten maken. Nee, ze droomde van een zaak in tweedehandskleding. Kleding een tweede, derde of soms zelfs wel vierde kans gunnen: dat is wat ze wilde.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort