Een medewerker van Rijkswaterstaat heeft het lammetje overhandigd aan de dierenambulance.
Volledig scherm
Een medewerker van Rijkswaterstaat heeft het lammetje overhandigd aan de dierenambulance. © Caspar Huurdeman

Loslopend lammetje zet A27 op stelten, reddende engel krijgt luid applaus

Automobilisten die vanochtend rond 08.45 uur op de A27 langs afslag Eemnes reden, moeten raar hebben opgekeken. Langs de snelweg liep een ontsnapt lammetje.

Rijkswaterstaat ontving meerdere meldingen over het loslopende jonge dier en kwam met spoed ter plaatse. Het lammetje werd gezien tussen tankstation Tango en de afslag Eemnes.

Om het dier te kunnen vangen, werd de A27 tijdelijk afgesloten. Dit veroorzaakte een lange file. Het lammetje, dat inmiddels op een talud liep, liet zich niet zomaar vangen en sprintte meerdere keren de weg op. 

Applaus

Een trucker die met zijn vrachtwagen in de file stond, twijfelde geen seconde toen hij het dier zag rennen. De man sprong zijn voertuig uit en rende tussen het stilstaande verkeer door. Hij wist het dier te vangen in een middenberm. Zijn optreden bleef niet onopgemerkt: van andere weggebruikers kreeg hij een luid applaus.

Het lammetje verkeerd in goede gezondheid en is door een medewerker van Rijkswaterstaat overgedragen aan de dierenambulance. Wie de eigenaar van het dier is, is niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort