De man heeft een taakstraf gekregen van tachtig uur.
Volledig scherm
De man heeft een taakstraf gekregen van tachtig uur. © anp

Man (22) vrijgesproken van verkrachten en bestelen Soestse internetdate

Een 22-jarige man is door de rechtbank vrijgesproken van verkrachting en het stelen van spullen uit het huis van een vrouw in Soest. De man heeft wel een taakstraf van tachtig uur opgelegd gekregen voor het gebruiken van de bankpas en de bankrekening van de vrouw voor criminele doeleinden. 

De twee leerden elkaar kennen via een datingapp. Hij heeft bekend dat hij de vrouw tijdens hun eerste ontmoeting heeft overgehaald haar bankpas en pincode te geven. Met de bankpas en de gegevens van de vrouw werden mensen via Marktplaats opgelicht. 

Seks

In oktober 2019 hebben de twee seks gehad in de woning van de vrouw in Soest. De vrouw heeft hierna aangifte gedaan. Zij verklaarde dat de seks vrijwillig begon, maar vanaf een zeker moment tegen haar wil plaatsvond. Volgens de vrouw zou de man na de verkrachting haar mobiele telefoon, twee tablets, een laptop, sieraden en een bankpas uit de woning hebben ontvreemd. Deze spullen zijn, met uitzondering van de telefoon, een dag later in een speeltuin dichtbij het huis van de vrouw gevonden. 

De man ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting. De verklaringen van de vrouw bevatten tegenstrijdigheden. De rechtbank kan niet vaststellen wat er precies is gebeurd en heeft de man daarom vrijgesproken van verkrachting. Ook heeft de rechtbank onvoldoende bewijs om vast te stellen dat hij de spullen heeft gestolen. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort