Volledig scherm
De poging tot verkrachting vond plaats in de Hellestraat in Amersfoort. © AD

Man ging met hand onder rok Amersfoortse (17) en moet nu maandenlang de cel in

De 33-jarige man die in februari tijdens een uitgaansnacht een destijds 17-jarig meisje in de Hellestraat in Amersfoort probeerde te verkrachten, is vandaag veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Op 10 februari liep het meisje na een avondje stappen in Amersfoort alleen naar huis en merkte dat er iemand achter haar aanliep. De 33-jarige I. de W. sprak haar aan en zei: ‘Schatje, waar ga je heen?’ De man, die geen vaste woon- en verblijfplaats heeft, raakte de tiener aan. Dit is ook door camera’s vastgelegd

De man van Curaçaose afkomst plaatste vervolgens zijn handen op haar heupen, om daarna met zijn hand onder haar rok te gaan. De W. stopte toen de 17-jarige begon te gillen en schreeuwen en hem wegduwde.

Dat is volgens de rechtbank de reden dat het uiteindelijk bij een poging tot verkrachting is gebleven. Op de panty van het slachtoffer is dna-materiaal aangetroffen dat waarschijnlijk van De W. afkomstig is.

Gebrekkige impulscontrole

Uit psychiatrisch onderzoek is gebleken dat De W. een verstandelijke beperking en gebrekkige impulscontrole heeft. Dat wordt versterkt door stress en alcoholgebruik. De man werd vrijgesproken van de verdenking een andere vrouw in oktober in de Meridiaan-fietstunnel in Amersfoort te hebben verkracht. Volgens de de rechtbank was er ‘geen enkel bewijs’.

Vanwege die vrijspraak en zijn beperking, legt de rechtbank niet de door het Openbaar Ministerie geëiste één jaar cel op, maar twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijk. De W. moet zich ook laten behandelen en begeleiden.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort