Volledig scherm
Zevenhuizerstraat vanaf Bunschoten. © Google Maps

Man in donker busje valt kinderen lastig in Bunschoten

Kinderen uit Bunschoten die met de fiets op de Zevenhuizerstraat onderweg naar school in Amersfoort waren, zijn vanmorgen opnieuw lastig gevallen door een vermoedelijke kinderlokker. Het gaat volgens getuigen om een oudere man in een donker busje.

Toen de groep meisjes het  geparkeerde busje met geblindeerde ramen passeerde op de Zevenhuizerstraat, gingen de autolampen aan en bleef het busje de fietsende scholieren een tijd volgen. De meisjes hadden er geen goed gevoel bij, laat de politie weten die intussen contact met ze heeft gehad over het incident.

Eind november viel vermoedelijk dezelfde man al leerlingen lastig van de Van Amerongenschool in Bunschoten, bevestigt een medewerker van de school. Een week eerder deed zich zo'n incident voor met een leerling van de Van Prinstererschool in het dorp. De man zou de kinderen toen hebben gevraagd of ze snoep wilden, en ze hebben gezegd dat hij een puppie in zijn auto had.

De politie zegt de zaak zeer serieus te nemen en is alert op mogelijk nieuwe incidenten. Na de eerdere incidenten bevestigde de politie dat het signalement van de mogelijk kinderlokker in beide gevallen overeenkwam. Het gaat om een man van 40 tot 50 jaar met een grijze baard die in een geblindeerde bus reed.

De scholen in Bunschoten houden sindsdien onderling contact over de zaak via een gezamenlijke app-groep.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort