Locatiemanager Marie-Jeanne Wijnbeek-Simons voor Huize de Brink, een opvangplek voor vrouwen die even een steuntje in de rug nodig hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Locatiemanager Marie-Jeanne Wijnbeek-Simons voor Huize de Brink, een opvangplek voor vrouwen die even een steuntje in de rug nodig hebben. © Mathilde Dusol

Marie-Jeanne wil met nieuw opvanghuis in Nijkerk moeders in nood helpen

Marie-Jeanne Wijnbeek-Simons woonde met haar gezin al heel wat jaren in Hoevelaken toen haar man psychisch ziek werd. Toen ze op straat kwam te staan met haar kinderen, kwam ze dankzij haar netwerk in Nijkerk terecht. Nu, jaren later, wil ze voor stichting Streams van Huize de Brink in Nijkerk een toevluchtsoord maken voor moeders met kinderen die hulp nodig hebben. 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort