In de nieuwe serie afleveringen Typisch van de EO komt onder andere de excentrieke Fred aan bod met zijn miniatuurtreintje.
Volledig scherm
In de nieuwe serie afleveringen Typisch van de EO komt onder andere de excentrieke Fred aan bod met zijn miniatuurtreintje. © EO

Markante streekgenoten te zien in nieuwe tv-serie Typisch de Utrechtse Heuvelrug

In een nieuwe Typisch-serie van de EO, is de Utrechtse Heuvelrug vanaf maandag 1 februari het middelpunt. Plaatsen als Austerlitz, Leusden, Driebergen, Amerongen, Doorn en Soesterberg vormen het decor voor de twaalf nieuwe afleveringen waarin het wel en wee van markante streekbewoners wordt gevolgd. 

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Crowdfunding voor laatste F100 gevechtsstraaljager: 'Ging voor het eerst door geluidsbarrière'
  Play

  Crowdfun­ding voor laatste F100 gevechts­straal­ja­ger: 'Ging voor het eerst door geluidsbar­riè­re'

 2. Gele Hesjes demonstreren in Nijmegen tegen coronamaatregelen
  Play

  Gele Hesjes demonstre­ren in Nijmegen tegen coronamaat­re­ge­len

Amersfoort