Volledig scherm
De Hof in Amersfoort op zaterdagmorgen toen de markt nog moest beginnen. © Huurdeman Caspar

Marktplein na feestavond bezaaid met afval: ‘In dertig jaar nog nooit zoiets meegemaakt’

UpdateDe marktkooplui zijn des duivels over de ‘puinhoop’ die ze vanochtend vroeg aantroffen op de Hof. Het plein lag bezaaid met glas, plastic en sigarettenpeuken.

,,Amersfoort heeft altijd de mond vol over het milieu, maar dit was gewoon verschrikkelijk. In dertig jaar heb ik zoiets nog nooit meegemaakt. In Baarn mag je bij wijze van spreken niet eens een ballon opblazen”, zegt visverkoper Eric de Graaf uit Baarn.

De Hof was gisteravond het feestterrein voor het Latijns-Amerikaanse festival Dias Latinos. Na klachten van de marktkooplieden werd er in allerijl een schoonmaakteam opgetrommeld om de ergste rommel op te ruimen. 

De Graaf: ,,Volgens mij was er sprake van miscommunicatie en werd er gedacht ‘er is geen markt vanwege dat festival’. We wijken wel uit voor Amersfoort Jazz en Spoffin, maar niet voor Dias Latinos.” 

Het ging inderdaad om een misverstand, zegt gemeentevoerder Brugt Groenevelt. ,,De schoonmaakploeg was naar een andere plek gegaan. Dit had niet mogen gebeuren. Excuses aan de marktkooplui.” Vanavond zijn er opnieuw optredens op het binnenstadsplein.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort