Volledig scherm
Een van de initiatieven van Matchpoint was de Sportmatchbeurs. © Saskia Berdenis van Berlekom

Matchpoint stopt er na achttien jaar mee

Stichting Matchpoint, die bedrijven in Amersfoort betrekt bij maatschappelijk ondernemen, stopt vanaf 1 januari 2020. Het lukt de organisatie niet om het financiële plaatje rond te krijgen.

Sinds 2001 zet de stichting zich met het motto ‘zinvol zakendoen’ in voor netwerkontmoetingen tussen het bedrijfsleven, onderwijs, overheid en maatschappelijke organisaties. Dat resulteerde de afgelopen jaren in initiatieven als De Gelukkige Stad (een samenwerking tussen bedrijven en hbo-studenten), Sportmatchbeurs (sportclubs en bedrijven bekeken hoe ze elkaar kunnen helpen), een thematafel over schuldproblemen, een inspiratiedag over zwerfafval en ChangeLab (een platform voor jonge professionals met een hart voor kwetsbare groepen).

Jarenlang kon Matchpoint rekenen op een substantiële bijdrage van onder meer de gemeente Amersfoort. ,,Deze bijdrage is de afgelopen jaren steeds verder teruggebracht. Daardoor moesten we zoeken naar nieuwe verdienmodellen”, schrijft bestuurlid Dorine van Lommen. ,,Ondanks alle energie en initiatieven bleek het lastig om een stabiele en daarmee financieel verantwoorde inkomstenstroom te genereren.”

De situatie bleek, aldus het bestuur, voor de langere termijn niet houdbaar. ,,We hebben alle mogelijke scenario’s zorgvuldig overwogen, maar hebben helaas moeten constateren dat er geen ander scenario levensvatbaar is. Met pijn in ons hart moeten wij melden dat Matchpoint stopt.”

Op 18 november organiseert de stichting de allerlaatste beurs, de Matchbeurs in Het Hart van Vathorst. ,,Laten we daar een onvergetelijke bijeenkomst van maken’’, aldus van Lommen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort