Basisschool De Ark in Bunschoten.
Volledig scherm
Basisschool De Ark in Bunschoten. © GinoPress

Medewerkster op Bunschotense school besmet met coronavirus: ouders ongerust

Een medewerkster van de christelijke basisschool De Ark in Bunschoten is besmet geraakt met het coronavirus. De school heeft ouders daarover ingelicht. 

De medewerkster is niet getest op het virus, maar heeft wel de symptomen en dat was voor de huisarts voldoende om de diagnose te stellen, laat de school via de digitale weg aan ouders weten.  Omdat testmateriaal inmiddels schaars is, worden alleen nog zorgpersoneel en patiënten getest die met ernstige klachten over benauwdheid in een ziekenhuis worden opgenomen. 

Middenbouw

De  Bunschotense medewerkster  is afgelopen week voor het laatst op school geweest. Dat was op woensdag.  Ze heeft vooral in de middenbouw met kinderen gewerkt. 

De Ark adviseert  ouders om de huisarts te raadplegen als kinderen last krijgen van hoesten in combinatie met hoofdpijn en eventueel koorts.  ‘Wij begrijpen dat dit voor u extra onrust kan geven, net als dat het bij ons als collega’s doet. Laten we hopen dat het geen verdere verspreiding veroorzaakt, mocht dat wel zo zijn dan houd ik u op de hoogte’,  schrijft directrice Jenneke Nijkamp.

Quote

We begrijpen dat dit voor u extra onrust kan geven, net als bij ons als collega's

Jenneke Nijkamp, Directrice De Ark

De Ark wil in verband met de privacy naar buiten toe niet reageren op de besmetting van de medewerkster. Ze zou ook werken op een school in Eemdijk. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort