Meerdere schietpartijen in Bunschoten-Spakenburg

VideoNiet alleen op het Schansplein in Bunschoten-Spakenburg is maandagavond geschoten, ook op de Spieringweg vond een schietpartij plaats. Twee verdachten zijn aangehouden.

Bij de schietpartij op een parkeerterrein op het Schansplein rond 19:40 uur raakte niemand gewond. Twee mannen kwamen op een scooter  aanrijden en schoten meerdere keren op een aantal personen. Een aantal auto's raakte beschadigd door kogels. Bij twee auto's zitten kogelgaten in de motorkap en bij een derde is een zijraam gesneuveld. Na het schieten reden de twee verdachten weg op de scooter.

Aangebeld
Ongeveer een half uur later kreeg de politie een melding dat er bij een woning aan de Spieringweg ook geschoten was. Bij de bewoner werd aangebeld. Toen hij naar de deur liep, zag hij een man met een vuurwapen waarmee een aantal keer geschoten werd. De schutter stapte vervolgens achterop een scooter en ging ervandoor. Er vielen geen gewonden.

Even later kwam een melding dat op de Zuidwenk was aangebeld. Daar stond een man voor de deur die de bewoner bedreigde met een vuurwapen en hem sloeg.

De verdachten hielden zich op in een woning aan de Regerstraat. De politie zette de omgeving af. Een politiehelikopter die was ingezet bij de zoekactie hield de woning vanuit de lucht in de gaten.

Een van de verdachten kwam naar buiten met een vuurwapen. Agenten trokken hun dienstwapen en sommeerden de verdachte zich over te geven, waarna hij werd gearresteerd. Kort daarna kwam de tweede verdachte naar buiten en kon ook worden aangehouden. 

Gokschuld
De twee verdachten, een 35-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg en een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten vast voor nader onderzoek. De verdachten en hun doelwitten kenden elkaar. Wat de aanleiding van de schietincidenten is geweest, wordt verder onderzocht.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort