Menselijke resten gevonden in woning Soest, man (56) opgepakt

Het stoffelijk overschot van de vermiste Miranda Zitman (52) uit Soest is waarschijnlijk gevonden in haar huis aan de Lange Brinkweg. Bij het onderzoek naar de vermissing ontdekte de recherche vandaag een lichaam in de woning. Nader onderzoek moet uitwijzen of het daadwerkelijk om de vermiste vrouw gaat, en wat de doodsoorzaak is.

Miranda Zitman werd 21 januari als vermist opgegeven bij de politie. Daarna werd een strafrechtelijke onderzoek gestart naar haar verdwijning, zo maakt de politie bekend.

Vandaag meldde haar 56-jarige partner zich bij de politie. Hij werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De politie begon vanmorgen vroeg met een minutieus forensisch onderzoek in de woning. Het onderzoek zal moeten uitwijzen of de stoffelijke resten toebehoren aan de vermiste vrouw. Het onderzoek wordt voortgezet, ook naar de mogelijke betrokkenheid van de man.

Een buurman zou de afgelopen week regelmatig ’s nachts timmergeluiden in de bewuste woning hebben gehoord. De politie kan dat niet bevestigen. ,,Afgelopen week waren er ook nog twee agenten in de Lange Brinkweg om foto’s te maken,’’ weet één van de buurtgenoten die aan het afzethek verschijnt.


Zitman die voorheen 23 jaar lang een kapsalon had in de Jordaan in Amsterdam, dreef sinds 2016 een salon aan huis aan de Lange Brinkweg. Sinds eind vorig jaar kregen vaste klanten geen contact meer met de kapster. Klanten ontvingen later een mail dat Zitman in het buitenland een nieuwe kapsalon ging opzetten, en alle afspraken voor het nieuwe moest cancellen. De afgelopen maanden zagen buren haar ook niet meer.

Volledig scherm
© Keistadnieuws

Een achterbuurvrouw zegt dat ze zich wekelijks door Miranda liet knippen. ,,Een hele goeie kapster, vriendelijk en intelligent. En ze zag er altijd mooi uit, al vonden anderen haar nogal mysterieus. Ik had goed contact. Ik heb weleens voor haar geflyerd om nieuwe klanten te werven.” Sinds eind vorig jaar rond de kerst was Miranda ineens niet meer bereikbaar. ,,Ik kreeg ook telefonisch geen contact meer.”

Volledig scherm
© Caspar Huurdeman


Later hoort ze dat andere klanten een mail hebben ontvangen. Daarin staat dat Miranda naar het buitenland is uitgeweken omdat ze er geen heil meer in zag. Ze zou te weinig klanten hebben. ,,Dat is een raar verhaal. Dan zou ik als vaste klant toch ook zo’n mail hebben gehad...” Haar vriend Bart en haar moeder zouden een brief met gelijke strekking hebben gekregen. ,,Het is een hele rare zaak,” zegt de vrouw uit soest. ,,Ik heb haar sindsdien niet meer gezien.”

Opvallende verschijning

Miranda is volgens buren een opvallende verschijning. ,,Altijd goed opgemaakt, heel zwart haar.’’ Overburen noemen haar erg vriendelijk. ,,We maakten wel eens een babbeltje. Ze groette altijd beleefd. Het is erg akelig dat zoiets in je straat gebeurt, dat komt wel erg dichtbij. We kunnen de straat ook nauwelijks meer in of uit.’’

Het politie-onderzoek trekt intussen steeds meer toeschouwers, en leidt tot beroering onder buurtgenoten. Een timmerman kan zich herinneren dat hij jaren geleden een klus aan de trap in de woning heeft gedaan. ,,Ongelooflijk, zoiets kun je je niet voorstellen. Ik kan me haar goed herinneren, een bijzondere vrouw.’’

De politie heeft inmiddels de auto, een Ford Ka die op de oprit stond geparkeerd, in beslag genomen. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort