Volledig scherm
De recherche deed gisteravond uitvoering onderzoek in de woning aan de Frans Tromplaan. © AS Media

Moeder (39) om het leven gebracht in Hoevelaken

UpdateHoevelaken is woensdagavond laat opgeschrikt door een moord. De politie trof na een melding in een woning aan de Frans Tromplaan het ontzielde lichaam aan van een vrouw. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de vrouw een niet-natuurlijke dood gestorven is, maar kan nog geen nadere details geven.

Quote

Ze was beeld­schoon, een beetje terugge­trok­ken maar altijd vriende­lijk

Buurvrouw
Volledig scherm
De tweede woning waar het drama zich afspeelde ligt pal tegenover de school van de kinderen © AD

Volgens een buurvrouw en een vriendin is het slachtoffer afkomstig uit Rusland. De recherche onderzoekt wat het motief voor de moord kan zijn. Het gezin heeft vijf kinderen. De vrouw had ook nog één kind uit een eerder huwelijk.

Schoolplein
De school van de kinderen - bijzondere basisschool op neutrale grondslag 't Blokhuus - staat recht tegenover het rijtje huizen, waar het gezinsdrama zich afspeelde. Moeders met betraande gezichten zoeken donderdagochtend steun bij elkaar op het schoolplein. Iedereen kende wel één van de kinderen.

Directeur Jos Berens heeft de ouders in alle vroegte bijgepraat, vertelt hij met een brok in de keel. ,,Het is vréselijk. Ik heb er bijna geen woorden voor. Ouders leven mee, maar er is ook ongerustheid over de veiligheid van hun eigen kinderen. Dat soort emoties komen los. We kunnen terugvallen op een deskundige van de GGD. Verder blijven we de ouders zo goed mogelijk informeren. Niemand is nu gebaat bij onduidelijkheid en halve waarheden'', aldus de directeur.

'Aardig'
De alleenstaande moeder was een aardige vrouw die het beste voor had met haar kinderen, zeggen buurtbewoners. ,,Ze was beeldschoon, een beetje teruggetrokken maar altijd vriendelijk'', vertelt een vrouw, die vier deuren verderop woont .

In Amersfoort werd later 's nachts een auto aangetroffen in de omgeving van het station die van de mogelijke dader is. Zowel de auto als de woning waar de vrouw werd gevonden zijn uitgebreid onderzocht door de technische recherche.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort