Volledig scherm
Witte marmeren platen werden opgepakt en stukgegooid. © Facebook

Monumentaal graf in Hoevelaken vernield

Op de algemene begraafplaats in Hoevelaken zijn afgelopen weekeinde vernielingen aangericht. De beheerder ontdekte vanochtend na een tip dat een van de prominente graven niet meer intact is.

Een van de monumentale graven is stevig toegetakeld. Witte marmeren platen zijn opgepakt en stukgegooid en ook de ijzeren ketting die het graf omheinde is vernield.

,,Het is een bekend graf voor de Hoevelakers. Door de witte platen is het een duidelijk herkenningspunt op de begraafplaats’’, zegt beheerder Albert van Koot. De vernieling werd vanochtend ontdekt door bezoekers, die direct het beheer inschakelden.

Volgens Van Koot hebben ongenode gasten in het weekeinde toegeslagen. ,,Vrijdag was hier nog een begrafenis. Toen heb ik niets bijzonders opgemerkt.’’

De vandalen ruïneerden niet alleen een graf, maar namen ook een rvs-bordje mee bij het uitstrooiveldje voor ongeboren kinderen. Het bordje sommeert niet op het gras te lopen. ,,De financiële waarde daarvan is natuurlijk niet zo groot, maar dat bordje staat er niet voor niets’’, aldus Van Koot.

De beheerder heeft inmiddels ook gaten in het terrein geconstateerd die overduidelijk door een hond zijn gemaakt. ,,Het hoeft niets te maken te hebben met de vernielingen, maar opvallend is het wel.’’

Van Koot hoopt dat iemand de afgelopen dagen iets bijzonders gehoord of gezien heeft op de begraafplaats en dat wil melden.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort