Volledig scherm
© anp

'Museumplein' nieuw Soests evenement Koningsdag

Museumplein Soest is de naam van een nieuw evenement dat op Koningsdag, 27 april, plaatsvindt in en rond het terrein van het voormalige St. Josephgebouw aan de Steenhoffstraat. Het initiatief is afkomstig van de drie gebruikers van het pand: cultuurcentrum Artishock, het Groot Gaesbeeker Gilde en Museum Oud Soest.

Het thema voor dit jaar is 'Koninklijk Verschijnen', met een speciale modeshow. Behalve ludieke presentaties en workshops, vindt er een markt plaats met veel muziek. De kurk gaat om 13.00 uur van de fles.

Ook voor kinderen zijn er activiteiten, zoals poppentheater in het museum over tweehonderd jaar Koninkrijk Nederland. Vanaf een podium op het plein, in Artishock en in de Gildezaal klinkt muziek van uiteenlopende stijlen, zoals van Chorus Line, JJ & de Bietelettes, Tape That, Wout Wantenaar, Waning Gibbons, Archie Bunker Band en Eline & Friends. Muziekvereniging PVO presenteert de finale van de Directors Challenge.

78-toerenplaten
Gastdirigenten dirigeren een muziekstuk en worden vervolgens beoordeeld door echte dirigenten. Het publiek stemt mee met rode en groene kaarten. Ook tenorsaxofonist Semmy Prinsen is actief als DJ Play it again Sem, met een bakfiets waarop hij 78-toerenplaten draait.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort