Volledig scherm
Saxofonist Henk van Twillert. © ad

Muziek en natuurfoto's voor patiënten in Meander

Cultuur en natuur bevorderen het genezingsproces en het welbevinden van patiënten. Met die gedachte als leidraad wordt zaterdag een eenmalig concert gegeven in Medisch Centrum Meander in Amersfoort.

Het concert is een gezamenlijk initiatief van accountsbureau mth accountants & adviseurs en de stichting Vrienden van Meander.

Het concert wordt gegeven door saxofonist Henk van Twillert en het saxofoonensemble Vento do Norte, die de toehoorders meenemen op een reis met muziek door de eeuwen heen onder de titel Bach, Black & White.

De stichting Vrienden van Meander vindt een concert passen bij haar doelstelling om de patiënten iets extra's te bieden om hun verblijf in het ziekenhuis te veraangenamen. Yvette van den Berg, eventmanager bij mth en tevens natuurfotografe uit Lage Vuursche, exposeert tijdens dit event een aantal natuurfoto's onder de title NatuurGeluk. Eén daarvan geeft ze als cadeau aan de stichting Vrienden van Meander.

"Accountantskanoor mth heeft in zijn bedrijfsmissie ook staan dat het wil bijdragen aan persoonlijk geluk van mensen. De stichting zet zich vol overgave in voor een extraatje voor patiënten in het ziekenhuis'', zegt ze. "Kunst, muziek en groen worden expliciet genoemd als factoren die het verblijf in het ziekenhuis kunnen veraangenamen. En dat is zo belangrijk voor zowel de patiënten als de bezoekers. Mooi dat dat zo bij elkaar past.''

De zaal is open om 19.30 uur. Na de opening om 20.00 uur volgt een presentatie van de Vrienden van Meander door Merel Poppeliers en Wendelien van Boven. Vanaf 21.15 uur is er een borrel.

Aanmelden kan via aanmelder.nl/107311

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort