Volledig scherm
© Bram Petraeus

Na eventueel failliet TSN 'enkele weken geen zorg'

De 132 inwoners van Bunschoten die momenteel hulp krijgen bij het huishouden, lopen kans enkele weken geen hulp te krijgen als het noodlijdende TSN Thuiszorg failliet raakt.

Quote

We hopen op uw begrip als u toch een aantal weken geen hulp heeft

Gemeente Bunschoten

Dat stelt de gemeente Bunschoten in antwoord op veelgestelde vragen over de huishoudelijke hulp. Zes aanbieders  in Bunschoten hebben al wel aangeboden om de werkzaamheden van TSN over te nemen.

Klanten kunnen een keuze maken uit Amaris, Bions, De Haven, ThuiszorginHolland, Thuiszorg van Oranje en Tzorg. Cliënten krijgen daar volgende week een brief over. Wie niet voor 19 maart reageert, krijgt een van de zes toegewezen. De zes werken voor dezelfde tarieven en hetzelfde aantal uren.

Begrip
De verwachting is dat TSN tot 25 april de huishoudelijke zorg kan blijven bieden.  Behoud van de eigen, vaste hulp kan Bunschoten niet garanderen, aldus de toelichting. De kans bestaat dat er een gat valt. 'We hopen op uw begrip als u toch een aantal weken geen hulp heeft,' aldus de gemeente.

Bij ziekte van de vaste hulp van TSN kan vervanging een probleem zijn: ' Als uw hulp niet bij u kan komen, dan kan door TSN niet voor vervanging worden gezorgd.  U zult dan enkele weken geen hulp hebben. Mocht u hierdoor in problemen komen, meldt u zich dan bij de gemeente. De nieuwe zorgaanbieder zal de mogelijkheden voor tijdelijke hulp met u bespreken.'

Om cliënten een keuze te laten maken, wordt op 29 februari een informatiemarkt huishoudelijke hulp georganiseerd. Op deze markt zijn de zes zorgaanbieders aanwezig, zodat cliënten een beeld krijgen van deze aanbieders. De informatiemarkt vindt plaats 16.00 tot 18.00 uur in het gemeentehuis van Bunschoten.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort