Ten noorden van Lage Vuursche staat al een theehuis, 't Hooge Erf.
Volledig scherm
PREMIUM
Ten noorden van Lage Vuursche staat al een theehuis, 't Hooge Erf. © AD

Na lang gesteggel krijgt Lage Vuursche toch een tweede theehuis

Landgoedeigenaar Per Insinger uit Lage Vuursche mag definitief een theehuis bouwen ten zuiden van het dorp Lage Vuursche. Dankzij een laatste uitspraak van de Raad van State staat niets meer in de weg om de horecagelegenheid met parkeerterrein aan de Vuurse Steeg te realiseren. Ernaast komt een dierenbegraafplaats.

 1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.
 2. Toekomstige buren van Vathorst-Bovenduist woest over nieuwe weg: ‘dit klopt niet’
  PREMIUM

  Toekomsti­ge buren van Vat­horst-Bovenduist woest over nieuwe weg: ‘Dit klopt niet’

  De bevolking van het buurtschap Zevenhuizen op de grens van Amersfoort en Bunschoten begrijpt tot op de dag van vandaag niet waarom de gemeente de ontsluitingsweg vanuit de toekomstige nieuwbouwwijk Bovenduist niet zuidelijk van de vuilstort wil aanleggen. De variant die de Zevenhuizerstraat ontziet moet alsnog een eerlijke kans krijgen, luidt de boodschap aan de vooravond van de politieke besluitvorming.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort