Volledig scherm
Jumbo Neptunusplein © AD

Na maanden van beloften nog steeds geen lift bij Jumbo op Neptunusplein

Ondanks veelvuldige beloften van beterschap, is er nog altijd geen lift in de parkeergarage onder de Jumbo op het Neptunusplein. En dat moet nu écht worden opgelost, vindt Amersfoort2014-raadslid Ben Stoelinga.

Afgelopen juli meldde de gemeente dat de eigenaar van garage Het Boegbeeld drie maanden respijt kreeg voor het plaatsen van een lift. Die termijn van drie maanden eindigde in november, maar van een lift is volgens Stoelinga nog geen spoor te bekennen. Volgens een overeenkomst die de eigenaar/belegger bij de aankoop van het complex in 2015 sloot met de gemeente Amersfoort had de parkeergarage eigenlijk uiterlijk 1 juli 2019 al ontsloten moeten zijn met een lift.

De huurder van de winkelruimte waar de lift op uitkomt, wilde echter tot nu toe niet meewerken aan het plan. Inmiddels ligt er een juridisch bevel om dit alsnog te doen.

,,Deze hele gang van zaken is in strijd met het gemeentelijke beleid over toegankelijkheid voor mensen met een beperking’’, aldus Stoelinga. Hij eist dat de gemeente Amersfoort maatregelen neemt om de eigenaar alsnog te verplichten de lift te plaatsen, en snel.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort