IJme Woensdregt, een van de nieuwe eigenaren, heeft grootse plannen met De Kastanjehof.
Volledig scherm
PREMIUM
IJme Woensdregt, een van de nieuwe eigenaren, heeft grootse plannen met De Kastanjehof. © Caspar Huurdeman

Naam De Kastanjehof blijft, maar restaurant krijgt een nieuw jasje

Na twintig jaar krijgt hotel-restaurant De Kastanjehof in Lage Vuursche een nieuwe eigenaar. IJme Woensdregt en Nino de Boer hebben grootse plannen met het hotel. ,,Wij gaan verder onder de oude naam, maar in een nieuw jasje."

De Boer en Woensdregt nemen het pand over van Hein en Willem van Oosterom. De broers waren twintig jaar eigenaar van het hotel. 152 jaar lang was De Kastanjehof een familiebedrijf. De oude eigenaren kijken terug op mooie jaren, maar vinden het mooi geweest. ,,Mijn broer Hein en ik zijn op een leeftijd waarop we ook andere dingen willen ondernemen", zegt Willem van Oosterom. Zij richten zich op hun restaurant Lage Vuursche, ook een familiebedrijf.

Toen de Oosteroms De Kastanjehof te koop zetten, zagen Woensdregt en De Boer dit als een buitenkans. ,,Lage Vuursche is een fenomeen", vindt IJme. ,,Het is een kruispuntdorp waar jaarlijks minstens 1,5 miljoen mensen komen."

Trillende handen
,,Met trillende handen maakten we het geld over", vertellen de mannen. Een onderneming opstarten doe je niet zomaar, beseffen ze. Aan hun ervaring zal het niet liggen, want de twee werken al jaren als ondernemer. IJme als project- en evenementmanager, Nino als eigenaar van twee restaurants in Hilversum. IJme: ,,Nino is de horecaman en ik ben meer van de organisatie. We vullen elkaar goed aan."

Voor ze kunnen beginnen, moeten ze eerst de handen uit de mouwen steken. ,,De Kastanjehof heeft een prachtige tuin, die verborgen ligt achter de rododendrons. Wij willen de tuin openmaken en ook de inrichting wordt een stuk moderner."

De oude eigenaren zijn over hun plannen te spreken. ,,We hebben er alle vertrouwen in dat IJme en Nino iets moois maken van De Kastanjehof", aldus Willem van Oosterom. In het dorp van pannenkoeken en poffertjes willen Woensdregt en De Boer zich onderscheiden met een speciale menukaart. Daar is Nino druk mee bezig: ,,De kwaliteit waar De Kastanjehof bekend om staat, behouden we, maar er komen ook nieuwe gerechten bij. Het wordt lekker eten voor een goede prijs."

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort