Schrijver Peter Buwalda wordt geïnterviewd.
Volledig scherm
Schrijver Peter Buwalda wordt geïnterviewd. © Bram Oosterhuis

Nacht van de Literatuur: fanaten oog in oog met hun helden

Naar schatting zo'n duizend belangstellenden kwamen het weekeinde af op de vijfde Nacht van de Literatuur in Amersfoort. In drie rondes trok het publiek langs verschillende locaties in de stad, waar schrijvers, dichters, studenten en scholieren uit eigen werk voordroegen.

,,Omdat er veel beweging is in zo'n nacht, blijft het bezoekersaantal bij een schatting, maar het programma werd druk bezocht'', zegt woordvoerder Ester Bakker, van de Nacht van de Literatuur.

Absolute publiekstrekker was schrijver Peter Buwalda, die in de bibliotheek aan het Eemplein werd geïnterviewd door Tyche van Bommel.

In Fluor ontstond een intiem gesprek tussen de Amersfoortse liedjesschrijver en zanger Diggy Dex en columniste Nienke Gorter. Ze spraken over het schijven van teksten die dichtbij jezelf liggen en hoe moeilijk het kan zijn die vervolgens los te laten op een publiek.

Geweldige avond

Op de website van de Nacht van de Literatuur nam Betty Oele uit Hoogland de moeite om een kleine recensie te schrijven over het optreden van dichter Twan Veth, die optrad in de Volmolen. 'Wat een geweldige avond hebben we gehad. De jonge Twan Vet droeg met vaart en humor zijn gedichten voor en zong een paar eigen liederen. Daarna waren leerlingen van het Corderius College aan het woord met hun gedichten. Wat een talent'.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort