Volledig scherm
© Sem van der Wal

Natuurbrand op Leusderheide door brandende bestelbus

updateEen bestelbus is vanmiddag uitgebrand op de Doornseweg (N227) tussen Amersfoort en de Zeisterweg. De N227 is afgesloten, met veel verkeershinder tot gevolg.

Het vuur sloeg over op de naastgelegen Leusderheide. Een stuk van 200 vierkante meter stond in brand, meldde een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). De brandweer schaalde groot op. Vier bluswagens gingen ter plaatse en het brandweervliegtuigje Charly keek vanuit de lucht of het vuur zich uitbreidde. De grote inzet heeft uitbreiding voorkomen.

Inmiddels is de brand geblust. De N227 blijft nog enige tijd dicht blijven wegens de berging van het autowrak. 

Het gevaar op natuurbranden als gevolg van de aanhoudende warmte neemt toe in de provincie Utrecht, waarschuwde de VRU eerder vandaag. Voor de provincie Utrecht is fase 2 afgekondigd. Fase 1 en fase 2 vervangen de kleurcodes die werden gebruikt om de status van alertheid aan te geven. Hulpdiensten en natuurbeheerders zijn extra alert zijn op het ontstaan van natuurbranden. De veiligheidsregio zet verkenningsvliegtuigje Charly in, waarvan de bemanning speurt naar brandontwikkeling.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort