Volledig scherm
Yvette van den Berg uit Lage Vuursche. © Privéfoto

Natuurfotografe uit Lage Vuursche exposeert in Utrecht

Yvette van den Berg, natuurfotografe uit Lage Vuursche, mag een halfjaar exposeren in het Muntgebouw in Utrecht. Tot en met 1 juli is de foto-expositie NatuurGeluk daar te zien.

,,Zes maanden lang waan je je in een sprookjesbos, als je naar alle natuurfoto’s kijkt die op de tweede verdieping van het Muntgebouw hangen’’, zegt ze er zelf over. De foto-expositie verspreidt zich over de ruimtes en gangen en laten een variatie zien van landschappen, bloemen, wildlife en macrofotografie. Vastgelegd door de lens van Van den Berg laat de expositie zien hoe mooi en divers de natuur in ons land is. 

,,Het is heel gezond om buiten te zijn en te bewegen in een natuurlijke omgeving. Een bezoek aan de natuur leidt tot vermindering van pijn en negatieve emoties en mensen ervaren een toename van positieve gevoelens en energie. Ons lichaam maakt zelfs gelukshormonen aan zoals dopamine, endorfine en serotonine. Hoe meer groen in je omgeving, des te sneller de afname van het stresshormoon cortisol’’, zegt Van den Berg.

Profiteren

,,Lukt dat niet? Haal dan de natuur naar binnen en profiteer van de positieve effecten die natuurfoto’s hebben op onze gezondheid en geluksbeleving. Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen.”

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort