Eikenbomen worden, zoals hier in Eemnes, vóór het ontstaan en loslaten van de branderige haartjes van de eikenprocessierups besproeid met Xentari. Het bacteriële middel doodt alle rupsen, maar kan volgens tegenstanders van het gebruik ook rupsenetende vogels, insecten en vleermuizen fataal worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Eikenbomen worden, zoals hier in Eemnes, vóór het ontstaan en loslaten van de branderige haartjes van de eikenprocessierups besproeid met Xentari. Het bacteriële middel doodt alle rupsen, maar kan volgens tegenstanders van het gebruik ook rupsenetende vogels, insecten en vleermuizen fataal worden. © Caspar Huurdeman

Niemand komt in gevaar door verdelgingsmiddel tegen jeukrups, verzekert wethouder Kraanen

Om de jeuk en andere fysieke ellende veroorzakende eikenprocessierups effectief te lijf te gaan, grijpt de gemeente Amersfoort dit jaar voor het eerst ook naar een biologisch, verdelgingsmiddel. Niet alle inwoners zijn er blij mee, weet verantwoordelijk wethouder Kees Kraanen (VVD). De strijd tegen het harige beestje is volgens de portefeuillehouder stedelijk beheer dan ook complex en wordt gestreden op meerdere fronten.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Verdriet bij Argentijnse presentatoren na nieuws over overlijden Maradona
  Play

  Verdriet bij Argentijn­se presentato­ren na nieuws over overlijden Maradona

 2. Grapperhaus: 'Gespitst op ingrijpen bij vuurwerk'
  Play

  Grapper­haus: 'Gespitst op ingrijpen bij vuurwerk'

Amersfoort