Volledig scherm
De N237 tussen Amersfoort en Soesterberg. © AD

Nieuw asfalt voor Wegh der Weegen

Een deel van het asfalt van de Amersfoortsestraat en Utrechtseweg (N237/Wegh der Weegen, red.) tussen Amersfoort en Soesterberg wordt 23, 24, 25 en 26 oktober vervangen. 

Het gaat om groot asfaltonderhoud dat gemiddeld eens in de vijftien jaar wordt uitgevoerd op alle provinciale wegen. De bovenste laag asfalt wordt weggefreesd en vervangen door een nieuwe deklaag. Op een aantal plaatsen worden aanvullende reparatiewerkzaamheden verricht. Ten slotte wordt de nieuwe deklaag weer voorzien van markering.

De werkzaamheden vinden plaats vanaf dinsdagavond 23 tot vrijdagochtend 26 oktober. De aannemer (Boskalis) werkt die dagen alleen ’s avonds en ’s nachts, omdat er dan minder verkeer is. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Overdag zijn er geen werkzaamheden.

Omleidingsroutes

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A28. De omleidingsroutes staan met gele borden langs de weg aangegeven. Fietspaden worden ingesteld als eenrichtingsverkeer en zijn enkel beschikbaar voor fietsers, calamiteitenverkeer en direct aanwonenden. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer te begeleiden.

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Vooral het frezen en zagen van asfalt kan de nodige herrie geven.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort