Nieuw horecaconcept in Krommestraat

VideoHet historische pand aan de Krommestraat 32-34, bekend als voormalig schilderswinkel Steven Volp, wordt door eigenaar Van de Burgt & Strooij grondig verbouwd.

Volledig scherm
De kelder. © Nico Brons

Alleen de muren blijven staan. Amersfoorters Maaikel van der Zwan (43) en Sven van der Horst (42) openen er aan het einde van de zomer restaurant en 'deli' Madonna.

Het pand via de oorspronkelijke voordeur betreden gaat niet. Er liggen namelijk geen vloeren meer in. Via het steegje de Marktgang kun je achterom het pand betreden en dat is een bijzonder beeld. De achterste muur van het pand is verwijderd en alleen de buitenmuren (met middeleeuwse kloostermoppen) staan nog overeind. Ook het historische balkenwerk (de moerbalken komen uit 1399) is nog intact. 

Het Amersfoortse bouw- en restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij BV is sinds februari 2016 bezig met de grootscheepse verbouwing en restauratie van het historische pand, in de volksmond bekend als het Steven Volppand, de voormalige kunstnijverheidswinkel.

Amersfoorters Maaikel van der Zwan en Sven van der Horst werden via via door directeur van Van de Burgt & Strooij, Flip van de Burgt, benaderd om een pitch in te leveren van een concept voor in het pand. Dat deden de heren vorig jaar november. Daar werd de klap op gegeven en samen met architectenbureau Standaard Studios is het ontwerp voor het pand gemaakt.

Van der Horst: ,,Het moet een buitenstedelijke uitstraling hebben. Fris, modern, licht, gezellig. Het pand is straks onderverdeeld in splitlevels. Alle verdiepingen zijn dus open."

Tekst loopt door onder de foto...

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort