Er komt plek voor driehonderd vluchtelingen in een nieuw tijdelijk asielzoekerscentrum aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Er komt plek voor driehonderd vluchtelingen in een nieuw tijdelijk asielzoekerscentrum aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort. Foto ter illustratie. © William Hoogteyling

Nieuw tijdelijk asielzoekerscentrum voor 300 vluchtelingen in Amersfoort: ‘Nood is erg hoog’

Amersfoort krijgt binnenkort een nieuw tijdelijk asielzoekerscentrum voor driehonderd mensen aan de Barchman Wuytierslaan. Daarmee wil het stadsbestuur een steentje bijdragen aan het tegengaan van het enorme tekort aan opvangplekken voor vluchtelingen in Nederland.

  1. Ali neemt Oekraïense vluchtelingen in huis en dat ontroert Jeroen: ‘Hij maakt de wereld mooier’
    PREMIUM

    Ali neemt Oekraïense vluchtelin­gen in huis en dat ontroert Jeroen: ‘Hij maakt de wereld mooier’

    Van de week hoorde ik dat mijn oude buurmeisje Oekraïense vluchtelingen in huis wil nemen. Een van de kinderen is al het huis uit, dus met wat aanpassingen kunnen ze prima twee mensen kwijt op zolder. Ik appte meteen om te zeggen hoe geweldig ik het vind, dat ze haar huis zo openstelt. Maar het bleek allemaal niet zo simpel, het kan wel even duren voordat er echt mensen daar in huis komen. Instanties werken traag.