Volledig scherm
Het water blijft staan op de harde ondergrond. © AD

‘Nieuw zwembad’ op plek Sportfondsenbad

Op de plek waar het Sportfondsenbad inmiddels is gesloopt ligt momenteel een nieuw ‘zwembad’. Aan de Bisschopsweg is een openluchtbad mét strandje ontstaan doordat het regenwater niet of nauwelijks wegvloeit.

De grond bevat een dikke kleilaag die moeilijk doordringbaar is. De slopers van aannemer Vink hebben bovendien de oude betonbak en talrijke funderingspalen van het tienmeterbad in de bodem laten zitten omdat het te lastig bleek die te verwijderen. ,,Bij de sloop is de grond bovendien aangestampt door het gebruik van zware sloopmachines,’’ licht een woordvoerder van de gemeente toe. Onder bewoners bestond de indruk dat de plas mogelijk wordt gevormd door opstuwend kwel- of grondwater. Daarvan is volgens de gemeente geen sprake. Op het terrein wordt binnenkort gras gelegd.

Waar ooit het 80 jaar oude Sportfondsenbad stond, worden vier woontorens van vijf verdiepingen gebouwd met urban villa’s. Twee torens worden neergezet door groepen kopers volgens het principe van het collectief particulier opdrachtgeverschap. Onder het complex komt een halfondergrondse parkeerkelder.

Bewoners van de Bisschopsweg zijn verguld met de tijdelijke plas. ,,We hebben nu fraai uitzicht, er komen zelfs watervogels op af.’’

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort