Volledig scherm
© De Jonge Angeliek

Nieuwe site CliniClowns laat mensen zelf sponsoracties opzetten

De in Amersfoort gevestigde organisatie CliniClowns komt met een soort Facebook voor sponsoracties. Woordvoerster Ilja van Alten vertelt: ,,Uniek is dat mensen niet alleen een actie kunnen organiseren via de site, maar ook hulp bij de uitvoering kunnen vragen. Zo kun je een oproep plaatsen aan leveranciers of een bepaalde expertise vragen."

Van Alten hoopt dat mensen met bijzondere talenten zich willen inzetten door bijvoorbeeld koekjes te bakken, iets te maken, te fietsen, hard te lopen, spullen te verkopen of andere dingen te doen. De opbrengst van die acties gaat naar CliniClowns, waarmee zij hun werk voor kinderen in ziekenhuizen en zorginstellingen kunnen doen.

Het nieuwe platform Cliniclowns.nl/versterking is een paar dagen online en er staan nu veertig acties op. Daar zit tot nu toe niets bij uit de regio Amersfoort.

Er zijn geen speciale eisen opgesteld door CliniClowns voor het aanmelden van een actie op de nieuwe site. Wel biedt de organisatie ondersteuning aan de acties in de vorm van vrijwilligers en voorlichting. Op de site staat een pagina met tips voor nieuwe en ervaren organisatoren.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort