Volledig scherm
Een impressie van de nieuwe sporthal. © Ingenieursbedrijf Signant

Nieuwe sporthal moet opgaan in het landschap van Park Schothorst

Atletiekvereniging Altis en korfbalvereniging MIA willen een nieuwe sporthal in Park Schothorst bouwen. Het is de bedoeling dat de accommodatie, die straks plaats moet bieden aan 1700 leden, helemaal opgaat in het groene landschap.

Sportclubs Altis en MIA, beide gevestigd in Park Schothorst, hebben hun plan deze week gepresenteerd aan de raad. De beoogde locatie is gelegen tussen nieuwbouwlocatie Schothorsterlaan 88 en de oefenterreinen van beide verenigingen.

De kosten voor de nieuwe sporthal worden ruwweg geschat op 1,2 tot 2 miljoen euro en moeten deels door de verenigingen, de gemeente en sportsubsidieverstrekkers worden opgebracht. Het is de ambitie van beide verenigingen dat de hal er in 2023 staat, maar voor het zover is moeten er nog heel wat hobbels worden genomen. Het plan staat nog in de kinderschoenen.

Ruimtegebrek

De sporthal moet een kwaliteitsimpuls geven aan beide verenigingen, die kampen met ruimtegebrek. ,,Als we onze verenigingen willen laten doorontwikkelen, hebben we een nieuwe sporthal nodig. We zijn de laatste jaren uit ons jasje gegroeid. Een nieuwe locatie geeft volop mogelijkheden voor onze sporters en voor de clubs. Daarom hebben we de handen ineengeslagen’’, zegt Coen Staal, voorzitter van korfbalvereniging MIA.

Atletiekvereniging Altis heeft op dit moment nog niet de mogelijkheid om binnenwedstrijden te spelen, maar wil dit wel graag. De korfballers van MIA moeten nu nog voor buitenwedstrijden naar kunstgrasvelden in Park Schothorst, terwijl de binnenwedstrijden in twee hallen in de Bokkeduinen worden gespeeld. MIA wil dat hun leden voortaan alleen nog naar een eigen locatie in Park Schothorst hoeven te gaan.

Quote

We hebben een ontwerp bedacht dat aansluit bij Park Schothorst

Coen Staal, voorzitter MIA

De sporthal moet deels verzonken worden aangelegd, omringd met een aarden wal en voorzien van een groen dak met plantjes of gras. ,,Sporthallen zijn meestal lelijke dozen, maar zoiets kun je niet neerzetten in Park Schothorst. Daarom hebben we een ontwerp bedacht dat aansluit bij de omgeving’’, zegt Staal.

Altis en MIA gaan de komende tijd in gesprek met alle betrokken partijen zoals de gemeente, de raad, SRO en actiegroep Behoud Park Schothorst om de bouw van de sporthal mogelijk te maken.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort