Volledig scherm
De Volmolen bevindt zich rechtsachter. © AD

Nieuwe toeristische attractie in Amersfoort: De Katoendrukkerij

Amersfoort heeft er binnenkort een nieuwe toeristische attractie bij. De Kattoendrukkerij brengt het ambachtelijke katoendrukken terug naar de stad en vestigt zich in de Volmolen. Een verwijzing naar het textielverleden van het pand.  

Naast een lesaanbod katoendrukken, verkoop van bedrukte artikelen en een open werkplaats, kunnen geïnteresseerden straks vijf dagen in de week bij de Volmolen binnenlopen om de werkplaats te bekijken, blijkt uit een bericht van de Gemeente Amersfoort. Zo maken bezoekers kennis met de geschiedenis en het heden van de Volmolen, de katoendrukkerij en de textielnijverheid in Amersfoort. Ook komen er twee kamers beschikbaar voor overnachtingen.

Wethouder Vastgoed Willem-Jan Stegeman: ,,De Volmolen vormt met de Koppelpoort het iconisch beeldmerk van onze stad. De historie van die plek koesteren we, willen we leven levend houden en toegankelijk maken voor iedereen. Samen met omwonenden kozen we daarom uit alle ingediende plannen voor De Katoendrukkerij. Jong en oud kunnen straks iets van het Amersfoortse verleden gaan ervaren op eigentijdse manier.”

Initiatiefnemer van De Katoendrukkerij Nathalie Cassée: ,,Met het terugbrengen van de katoendrukken krijgen de inwoners van Amersfoort en Nederland er een unieke ambachtelijke werkplaats bij. Dit eeuwenoude ambacht begon in de 17e eeuw in Amersfoort en behoort tot het nationaal erfgoed.”

De Katoendrukkerij zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 in de Volmolen kunnen openen. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort