Volledig scherm
De stadsgids. © AD

Nijkerk heeft eigen stadsgids in pocketformaat

De stichting Lekker Nijkerk heeft een eigen Stadsgids ontworpen en gepresenteerd tijdens het openingsfeest van Nijkerk On Ice.

De Stadsgids heeft een pocketformaat en bevat verschillende weetjes over de gemeente Nijkerk. Zo is er wat over de geschiedenis van de stad te lezen en biedt de gids een overzicht van de verschillende cafés en restaurant die de stad en omliggende dorpen rijk is. Ook is er ruimte genomen voor de verschillende bezienswaardigheden. Ondernemers uit de binnenstad zijn geïnterviewd voor de Stadsgids over hun bedrijf en waarom Nijkerk een ‘stad vol smaak’ is, de slogan van de stichting Lekker Nijkerk.

Lekker Nijkerk

Han Verhoog, voorzitter van de Stichting Citymarkering Nijkerk: ,,Er waren al eens meerdere vragen gekomen of we een stadsgids wilden maken. We begonnen vorig jaar met het maken van een evenementenkalender, een uitvouwbaar exemplaar. Er was echter meer behoefte aan een gidsje met informatie over de gemeente en wat er aan horeca en activiteiten te vinden is in Nijkerk. Voor ons is de stadsgids ook een mooi middel om het merk Lekker Nijkerk bekend te maken, maar het is nu zaak om het merk meer te laden en van inhoud te voorzien. Een gids kan hier een goede bijdrage in leveren.” 

De gids is verschenen in een oplage van 6.000 exemplaren en wordt verspreid over verschillende gelegenheden. Van horeca, hotels tot het gemeentehuis. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort