Volledig scherm
De woning en schuur van Evert de Lange aan de Middelaarseweg in Hoevelaken. © Google Street View

Nijkerk houdt vast aan dwangsom van een ton voor overtreding bouwvoorschriften

Nijkerk wil een dwangsom van 100.000 euro innen die een bewoner van de Middelaarseweg in Hoevelaken eerder kreeg opgelegd.

Evert de Lange moet 100.000 euro betalen, omdat hij twee keer bouwvoorschriften heeft overschreden. De Lange vocht jarenlang aan dat de woning en schuur op zijn grond te groot waren. Hij is nu opnieuw door de gemeente in het ongelijk gesteld. In een raadsinformatiebrief wordt de gemeenteraad van dit besluit op de hoogte gebracht. Volgens B en W is er geen reden om af te zien van handhaving.

De Lange zei voor het weekend nog niets gehoord te hebben. ,,Ik wacht de brief af, maar ik sta er vrij nuchter in'', aldus De Lange, die stelt dat het vooral om de inhoud van de woning gaat. Die mag volgens de voorschriften niet meer dan 1.000 m3 bedragen. De woning op het perceel is op verzoek van de gemeente doorgerekend door Omgevingsdienst De Vallei. Die kwam tot een inhoud van 1.077 m3. ,, Als de gemeente gelijk heeft, dan heeft de gemeente gelijk. Dan zullen we een stukje van de woning af moeten halen, het is niet anders. We moeten dan gaan kijken waar het verschil zit.''

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Amersfoort