Volledig scherm
PREMIUM
© Bram van de Biezen

Nijkerk On Ice feestelijk geopend

In nog geen vier dagen tijd werd de Nijkerkse ijsbaan opgebouwd op het Plein. Vanavond werd de baan geopend voor een nieuw winters seizoen.

Quote

Wij zijn er waanzinnig trots op dat dit een opzichzelf­staand evenement is

Gerard de Gooijer

Het bestuur van de stichting Nijkerk On Ice heeft een nieuw logo laten ontwerpen voor Nijkerk On Ice. Voorzitter Gerard de Gooijer: ,,Wij organiseren al acht jaar een ijsbaan in Nijkerk en dat doen we vooral voor de jeugd. We zochten daarom een logo dat de hedendaagse jeugd aanspreekt en dat potentiële nieuwe bestuursleden kan enthousiasmeren.” De nieuwe slogan luidt ‘Nijkerk On Ice, ijspret voor iedereen’.

Dankzij 150 sponsoren kon de ijsbaan opnieuw worden opgebouwd. De gemeente Nijkerk subsidieert de ijsbaan niet – een unicum in de ijsbanenwereld volgens De Gooijer: ,,Vijftig van onze sponsoren leveren diensten in natura. Maandag stonden hier diverse vrijwilligers klaar met een heftruck om de ijsbaan op te bouwen. We zijn er waanzinnig trots op dat dit een opzichzelfstaand evenement is. We zouden ook niet zonder vrijwilligers van de EHBO-verenigingen uit de gemeente en het Rode Kruis kunnen.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort