Volledig scherm
© Saskia Berdenis van Berlekom

Nijkerk wil niet nu al nog meer tiny houses

De gemeente Nijkerk gaat niet op voorhand nog meer tiny houses plaatsen. Dat is de reactie van wethouder Harke Dijksterhuis op een motie van Lokaal Belang, die het gemeentebestuur ertoe aan wilde zetten om op korte termijn een deel van de woningnood op te lossen met deze woonvorm.

Er staan nu 28 tiny houses, verplaatsbare woonuits voor maximaal twee mensen, in de wijk Groot Corlaer in Nijkerk. Daar hadden zich honderd woningzoekenden voor ingeschreven. Fractievoorzitter Aart Klompenhouwer ziet er veel voordelen in, vooral omdat ze snel geplaatst kunnen worden.

Met de motie hoopte hij de gemeente ertoe te bewegen om snel met de Woningstichting Nijkerk, bedenker van de tiny houses, in overleg te treden en een plan te maken voor het plaatsen van nog meer van dit soort woningen.

Dijksterhuis vindt echter dat Nijkerk beter eerst een jaartje kan wachten en dan kan evalueren of de tiny houses aan hun doelstelling voldoen en of ze genoeg woningzoekenden kunnen helpen.

In de binnenkort te verschijnen woonvisie wil Dijksterhuis bovendien de behoefte aan andere vormen van woningen in Nijkerk afwegen tegen deze nieuwe woonvorm.

Lokaal Belang kreeg alleen van het CDA steun voor de motie.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort