Nijkerkse arrestant overleden na aanhouding

VideoEen 30-jarige man uit Nijkerk is vanochtend overleden. De man werd vannacht, vanwege zijn rijgedrag, aangehouden in de Langestraat in Amersfoort. Hij verzette zich volgens de politie tegen zijn arrestatie. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex in Houten, waar hij onwel werd. Vervolgens werd hij overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed.

Agenten wilden de man rond 00.45 uur controleren op de Spaceshuttle in Amersfoort, maar de man ging ervandoor. Uiteindelijk wist de politie hem aan de kant te zetten en is de man, nadat hij zich flink verzette, aangehouden.

Hij werd overgebracht naar het cellencomplex in Houten. Kort daarna werd de man onwel. Hij is overbracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar in de loop van de nacht. Rens Kok zag de achtervolging over de Hof vanuit zijn woning. ,,Ze kwamen vanuit de Lavendelstraat en vervolgens heeft hij heeft meerdere rondjes om de fontein op de Hof gereden. Daarna gingen ze naar de Langestraat, waar hij uiteindelijk klem is gereden."

De Rijksrecherche is een onderzoek gestart.

(Video's: Bas Heuvelink en Rens Kok)

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort