Volledig scherm
PREMIUM
© Cees Wouda

Nog 4 weken strijd om te overleven: ‘Binnenstad van Amersfoort verandert onherkenbaar’

De maatregelen om het coronavirus in bedwang te houden worden uitgebreid tot dinsdag 28 april. Het onderwijs, het bedrijfsleven, de cultuursector en de sportwereld zagen verlenging van de strenge richtlijnen aankomen.

Scholen: ‘Straks draad oppakken’

Volledig scherm
© Cees Wouda

Amersfoortse scholen zien zich de komende vier weken voor een nieuwe taak gesteld. Was het thuisonderwijs er de eerste periode vooral op gericht om de lessen bij de leerlingen thuis te krijgen, nu is het zaak verder te werken aan de kwaliteit. Ook de opvang van leerlingen in kwetsbare gezinnen heeft prioriteit, nu de schooldeuren langer dicht blijven.

Bestuursvoorzitter Joost Kentson van de Meerwegen Scholengroep (onder meer Het Farel College, Het Corderius College en het Corlaer College) wil om te beginnen een compliment uitdelen. ,,Het is ongelofelijk hoe hard schoolteams eraan trekken. Ruim twee weken geleden moest het onderwijs ineens compleet anders worden ingericht. En inmiddels is iedereen eraan gewend om thuis aan de lessen te werken’’, constateert Kentson.

Schoolbestuurder Erik van Lingen van scholenkoepel PCBO (basisonderwijs) kan dat beamen. De lesuren opstarten met digitale applicaties als Teams of Classroom, veel docenten draaien er hun hand inmiddels niet meer voor om.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort